Home
Opbouw
Eigenschappen
Produkt gamma
Afwerking
Projecten
Contact

De opbouw van IsoSpan Bouwblok

Naaldhout vormt het basismateriaal voor de productie van het natuurlijke materiaal houtbeton. Met zo minimaal mogelijke energiekosten wordt het naaldhout fijngemalen tot de juiste grootte, vervolgens vermengd met de natuurlijke stoffen cement, water en mineralen en gevormd tot IsoSpan Bouwblokken en IsoSpan isolatieplaten.
Het ontzien van het milieu, met name doordat er geen sprake is van lucht- of waterverontreiniging, is de rode draad die door deze veelbelovende productietechnologie heen loopt.

Het Hoogwaardige Bouwsysteem
Isospan GmbH, Isospan valt al decennia lang op door haar innovatieve oplossingen aan de ene kant en de langetermijnvisie van het bedrijf aan de andere kant. De in Salzburg gevestigde onderneming is door heel Europa actief en is gespecialiseerd op de volgende terreinen: Bouwblokken, prefab montagewanden en isolatieplaten. Het omvattende scala aan producten maakt het mogelijk vrijwel elke bouwkundige uitdaging aan te gaan.

Ecologisch bouwen met IsoSpan Bouwblokken
IsoSpan Bouwblok - een voortreffelijk product, duizenden malen en tientallen jaren lang met succes toegepast. Woningbouw in Europa zou zonder dit natuurlijke bouwmateriaal een uitstekend alternatief minder hebben. Geluidsisolatie, warmteopslag, geluidsdemping en dampopen behoren naast brandweerstand en aardbevingsbestendigheid tot de meest in het oog springende kenmerken.

Velen beschouwen hout als een natuurlijk bouwmateriaal bij uitstek. Maar ook beton als vormbaar bouwmateriaal uit cement, zand en grind is van dezelfde samenstelling als veel gesteente dat in de natuur voorkomt. Voor Isospan dient cement, met zijn natuurlijke grondstoffen, als bindmiddel voor het hout bij de productie van het IsoSpan Bouwblok.

IsoSpan Bouwblokken en IsoSpan isolatieplaten onttrekken het effectieve broeikasgas CO2 aan het milieu door dit in de vorm van koolstof in de houtsnippers op te slaan. Daardoor brengen de bouwblokken en isolatieplaten ons een flink stuk dichter bij de milieudoelstelling om de uitstoot van CO2 te verminderen. IsoSpan Bouwblokken zijn daarom de perfecte samensmelting van de natuurlijke bouwstoffen hout en steen tot een moderne en veelbelovende materiaalsoort.